Zoogdieren

mollen

De Mol heeft een zwarte vacht en is 15 cm lang met een gewicht tussen de 60 tot 130 gram, hij leeft solitair. Zijn Voeding bestaat uit insecten en wormen welke in zijn gangenstelsel terechtkomen. Door het maken van dit gangenstelsel kan hij behoorlijke schade aanrichten met zijn molshopen.

Huismuizen

De huismuis is lichtbruin tot donkergrijs van kleur met een slanke bouw en grote oren. Hij wordt tot 10 cm lang (excl. de staart). Eén koppel produceert tot wel 60 jongen per jaar welke na 2 maanden geslachtrijp zijn. Ze kunnen ziektekiemen verspreiden en knaagschade veroorzaken.

Bruine Rat

De bruine rat is grijsbruin van kleur met een stevige bouw en een stompe snuit, hij kan een lichaamslengte van 30 cm (excl. de staart) en een gewicht van 500 gram bereiken. Eén koppel produceert tot wel 150 jongen per jaar welke na 3 maanden geslachtsrijp zijn. Ze kunnen knaagschade veroorzaken en overbrengen van ziekten zoals: Ziekte van Weil, Paratyfus, Varkenspest, Pseudovogelpest, etc.

Zwarte Rat

De zwarte rat is blauwgrijs tot zwart van kleur met een slanke bouw een spitse nuit en grote oren. Hij wordt tot 23 cm lang (excl. zijn staart, deze is langer dan zijn lichaam) met een gewicht van 250 gram.
Eén koppel produceert tot 60 jongen per jaar welke na 3 maanden geslachtsrijp zijn. De rat is een uitstekende klimmer en springer en leeft graag op hoge droge plaatsen in gebouwen. Hij veroorzaakt knaagschade en brengt ziektes over zoals de pest en voedselvergiftiging.

Woelrat
De droge woelrat is grijsbruin van kleur en heeft een plompe bouw met een stompe snuit en de ogen en oren zijn gedeeltelijk verborgen in de vacht. Hij wordt tot 20 cm lang en heeft en korte behaarde staart. Eén koppel produceert gemiddeld 15 jongen per jaar. Hij voedt zicht met allerlei wortels onder de grond zoals die van de : beuken, vruchtbomen, witlof, winterwortels, Etc.